söndag 19 augusti 2012

Mums så gott!

Man rensar en surströmming och skär i lämpliga små bitar. Sedan brer man lite smör på ett tunnbröd med lagom storlek. På detta lägger man sedan tunna skivor av färskpotatis, surströmmingen, lökbitar och toppar sedan med lite ögonfröjd, dvs. tomater och några klickar gräddfil. Sedan är det bara att njuta! Första tuggan... åh... helt obeskrivligt gott! Nu börjar surströmmingssäsongen!

4 kommentarer:

  1. När du beskriver det så där lyriskt så får man ju känslan av att det faktiskt ÄR mycket gott :) Jag har aldrig provat. Men en dag ska det nog bli av :)
    Smaklig surströmmingstid!

    SvaraRadera
  2. Jag håller med, ända fram till surströmmingsbitarna (som jag utesluter). Tunnbrödet, färskpotatisen, kanske lite rökt abborre,...men ingen surströmming för mig. Från en norrbottning, som inte blivit surströmmingsentusiast, trots flera försök.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hm! Tror det varit dåligt med försöken där... Hur går det med Svartsoppan i Skåne då? :)

      Radera
  3. Nej, hujedamig. Det är lika illa.

    SvaraRadera