torsdag 16 augusti 2012

Sensommarfröjden

När man kan börja plocka in buketter med krasse och ringblommor, så drabbas man av flera olika känslor. Den första är att äntligen blommar dom, nu kan jag njuta av färska blommor på köksbordet igen. Den andra är att nu är sommaren snart slut och hösten står och stampar i kulisserna. Gissa vilken känsla som jag vill ska vinna?!

4 kommentarer:

 1. Verkligen sensommarsolar i norr!!! I Skåne kommer de mitt i sommaren, så den känslan uteblir. Där vi bor har man just skördat vetet runt omkring på åkrarna. DET är höstkänsla. Värst är kanske de mörka kvällarna. Men jag tröstar mig med att HÖSTEN kan var mycket fin.

  SvaraRadera
 2. Har rätt känsla vunnit? ;)
  Sensommaren är skön och varar förhoppningsvis länge, men jag gillar hösten, speciellt dagar med hög, klar, luft!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, fina blommor på köksbordet är en fröjd vid frukosten tidiga arbetsmorgnar...

   Radera
 3. dagens kommentar från ena sonen: hoppas det blir dåligt väder på onsdag då skolan börjar. Sista dagarnas värmebölja kan ge tanken: var det så dags nu? Nu har ju nästan alla börjat jobba! Dock skönt med värmen. Häromdagen när jag cyklade hem var faktiskt första dagen utan kofta på! Så visst har vi saknat värmeböljan,även om vi haft många fina dagar här och det oftast varit väldigt torrt på tomten. Det beror väl i och för sig på att jag inte bor på en leråker utan att allt rinner rakt igenom. Ikväll har det dock kommit lite vattning ovanifrån - Tack! Angående blommande blommor så är pelargonerna fantastiska numera. Och jag har även hittat en liten söt gulblommande blomma som jag inte vet namnet på. Idag var det premiär på bondens markand här i stan och det är väl också en sådan där både efterlängtad händelse och inte för då går ju sommaren mot sitt slut. Fick med mig hem lite smått och gott i alla fall. /stickerskan

  SvaraRadera