torsdag 9 augusti 2012

Loppisrunda

Jag har fyndat kryddburkar på en loppisrunda för ett par dagar sedan! Endast 50 kronor för 8 stycken felfria burkar. Loppisen var i fd. Bryggmans trädgård i Öjebyn utanför Piteå. Vackert att gå omkring i trädgården och inte bara se grejer utan även vackra blommor.
Resan gick vidare till en loppis vid Älvsbyvägen, nästan vid infarten till Bölebyn. Det var nästan mer antikt än loppis, med många saker som väckte minnen från mormor och farmor. Skulle faktiskt kunna bli ett bra museum med gamla fina saker. Där blev vi dock instängda i ett av husen medan ett enormt åskväder drog förbi och hällde ner både regn och stora hagel. Som tur var råkade vi ha ett måttband till hands och kunde därför dokumentera haglens storlek, om nu någon skulle tro att vi överdrev!
När vi äntligen kunde ta oss till bilen igen, körde vi till Café Selma på Legdgården i Lillpite och fikade. Åskan mullrade medan vi åt och drack, och vi undrade om den kanske tänkte slå ned i huset!?
Sedan hamnade vi på Vischan, i Lillpite, där man kan gå runt och se på alla saker som man inte behöver. Oj, vad det finns många grejer där! Men inget inköp blev det.
Sista stället blev på Reprisen i Öjebyn, kommunens återvinningsaffär. Där måste jag köpa en fin skål för 10 kronor som jag ska servera sillen i nästa gång. Eller kanske löken vid surströmmningsätandet...
Ute på gården har Reprisen byggt ett lusthus av gamla fönster i olika modeller! Jätteläckert!
De har även byggt vindskydd av gamla sängbottnar, stolar och brädor. Vilka fiffiga idéer! Här ser man verkligen att allt kan återanvändas om man bara tänker till lite! Har ni förresten läst Fröken Retros blogg? Gör det! Där får man också många bra, roliga och ibland annorlunda tips på vad man kan göra av gamla grejer. Jaha, besök på fyra loppisar och ändå behövde jag inte göra av med mer än drygt en hundring totalt! Det bli 25 kr per loppis det. Inte illa eller hur!

3 kommentarer:

 1. Fastnade vid det läckra vindskyddet :) VI pratade om insyns-skydd här hemma här om dagen ... ja, egentligen "ljudbarriär", och nu tänker jag att man kanske ska se vad som finns i gömmorna kring kåken :)
  Och vilka sköna loppisar! Alla 8 burkarna för 50 kr? Det skulle inte hända här på sommar-över-befolkade-västkusten med alla turist-loppis-jägare i farten :) Skönt att se att det finns guldkorn i landet fortfarande!

  SvaraRadera
 2. Kanske det priset väger upp dina påsklämmor a-la-32-mil?
  Fina fynd hur som helst!

  SvaraRadera
 3. Ja, varför åka till IKEA, när du hittar så mycket fint för en billig penning på närmare håll?!? Nu har jag bara EN semesterdag kvar, kanske det ändå skulle vara kul med en tur till IKEA... men hönshusbygget går mot slutetappen, så kanske jag måste prioritera det istället. Vi föll också för vindskyddet och inte minst det häftiga växthuset, som du visade bild på. Otroligt fyndigt och läckert!!!

  SvaraRadera