lördag 4 augusti 2012

Glimtar från en trädgårdsfredag

Vi plockar och äter jordgubbar så vi nästan spricker! Aldrig har vi fått så många förut. Tycker synd om utflugna familjemedlemmar som inte får en chans att smaka dessa läckerheter... 
I växthuset har gurkorna växt så det knakar. De är väldigt goda och vi äter och delar med oss till andra gurkälskare. Mmm... leverpastejsmörgås med gurka!

Den uppfinningsrike och händige personen i huset har installerat självvattning i växthuset. Nu portionsvattnas tomaterna varannan timme istället för att få en massa vatten en gång om dagen. De verkar trivas med nyordningen... vilket även gäller den som brukar sköta vattningen!
Squashen växer och hotar att ta över hela växthuset. Men det var ju bara ett experiment att plantera den här. Fast det ser faktiskt ut som om det ska bli skörd på den också!

Dags att skörda persiljan. Om man klipper den och fryser in nu kan man hinna få en ny omgång på samma ställe innan vintern! Persilja passar till nästan allt...

Paprikan fick en attack av löss när den stod i växthuset! Jag hörde på ett trädgårdsprogram på radio, att man skulle ställa ut dem i friska luften om detta hände. Vilket visst är vanligt på paprikor i växthus. Ja, så fick man lära sig det också! Fredagen var en riktig sommardag här i norr. Sol och värme hela dagen, inget regn. En sådan dag som börjar med en trädgårdsvandring, barfota i nattlinne, fortsätter med läsning under parasollen och jordgubbar med glass och avslutas med en cykeltur i kvällssol. This could be the perfect day!

4 kommentarer:

 1. Ser ut som att ni verkligen fått lön för mödan! Allt ser ut att frodas och trivas i växthus och trädgård!!! Grattis! Hoppas att lördagen också blir fin! Hos oss växer hönshuset... Igår var det "taklagsfest" i all enkelhet, med glass. På väggarna testar vi faluröd, fast svart. Undrar vilken färg vi ska välja på knutbrädor och fönster/dörr... Förslag?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, det låter som om hönsen får ett riktigt slott till hus! Faluröd fast svart... vad betyder det? Om huset blir svart är det väl snyggt med vita kontraster, om det blir rött likaså! Eller om man tror att hönsen smutsar ner så kan ju grått vara bättre...

   Radera
  2. Faluröd är varumärket, som nu också lanserat svart, grått och ljusröd färg. Vi målar svart med "flyggers" motsvarighet. Kanske det blir grått som kontrast. Lutar åt det. Lite rostrött runt fönstren (för att följa upp övriga fönster).

   Radera
 2. WOW! jordgubbarna ser jättejättegoda ut!

  SvaraRadera