tisdag 24 juli 2012

Storforsen

Om du ska besöka Norrbotten bör du absolut åka till Storforsens naturreservat utanför Älvsbyn! Där finns Piteälven med nordens största fors. Inga foton kan beskriva hur vackert och mäktigt det är i verkligheten.
Man kan även ta in på hotellet med utsikt upp mot forsen. Och det finns ett kapell där, om man skulle vilja gifta sig, med en mycket vacker utsikt!
Man blir lika förundrad varje gång man ser forsen. Vilka krafter det finns i naturen! Där skulle man inte vilja ramla i!

4 kommentarer:

 1. När jag var barn tältade vi på semestrarna, vi såg Sverige. Från resan norröver är mitt enda minne just Storforsen. Jag kommer ihåg hur den lät, dånade, och hur man kunde stå och titta, hur länge som helst, på allt det vatten som for förbi och bildade olika "figurer" på vägen :) Imponerande!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dags för ett återbesök kanske? Området har förändrats och blivit mer tillgängligt för alla. Det finns nu också en scen där man har olika konserter, t.ex. var Diggiloo-turnén där och det har varit dansföreställningar, t.ex. Trolltagen.

   Radera
 2. En häftig plats, finns ett hotell också har jag hört...

  SvaraRadera
 3. Instämmer! Vi gör alltid ett besök till Storforsen, när vi är uppe i Norrbotten (åtminstone sommartid). Den imponerar varje gång! Det dånande ljudet och de mäktiga vattenmassorna - en upplevelse!

  SvaraRadera