söndag 15 juli 2012

Cykeltur en lördag

En cykeltur i Piteå en lördag, då molnen såg hotfulla ut, men inte släppte ned sitt regn förrän vi nästan cyklat klart... Vi började vid Västra hamn där Matresan hade utställning och provsmakning av Norrbottniska specialiteter.
Naturligtvis måste jag köpa lite Björnte, både för att få veta vad björnar gillar, men också för att se om jag kan bli lika stark som dom när jag druckit detta.

Det ser lite internationellt ut i hamnen där, eftersom det finns flaggor från många länder. Igår flaggades det extra mycket med svenska flaggor eftersom en viss kronprinsessa fyllde år. (Grattis!)
Sedan cyklade vi efter vattnet till Badhusparken, tittade på den fina trädgårdsparken och gick en sväng på den stora loppisen där. Som vanligt mycket folk och mycket som man inte behöver. Jag såg några burkar men lyckades behärska min köpinpuls...
Däremot kunde jag inte motstå havrekexen som såldes i ett marknadsstånd. De är sååå goda med lite ost på! Kanske med en kopp Bierdna till...
Kirgislök, heter dessa fantastiskt vackra, lila, stora bollar. De fanns också i trädgårdsparken. De skulle vara dekorativa i vilken rabatt som helst!

Cykelturen fortsatte efter kanalen och det nya fina trädäcket, som designats av konstnären Sture Berglund. Här är det meningen att människor ska kunna sitta och umgås vid strandkanten, och man ska även kunna ha uppträdanden där.
I norra hamn ligger det många båtar och väntar på bättre sjöväder. Lite sol, lite värme, är det för mycket begärt i juli månad?
Vi cyklade dock vidare hela vägen runt, passerade Norrstrandsområdet, två badplatser och såg många hus med fin utsikt mot vattnet. Vi enades om att om man bor så fint så borde man inte dessutom få ha en sommarstuga och båt ute i skärgården!  ;-) Det verkade faktiskt som om en del hus inte används på sommaren, inte en uteplats eller en trädgårdsstol i sikte...
Så hade vi cyklat färdigt och regnet började falla. Då är det tur att man är pessimist och har packat ned en regnrock i cykelkorgen trots SMHI:s prognos!

3 kommentarer:

 1. Du verkar ha haft en lika trevlig tur på cykel som jag hade till fots :)
  Jag fick en skön bild av björnar med monockel drickandes te i skira koppar :)
  Önskar dig en skön söndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, om man fick syn på björnar, med eller utan tékoppar, så skulle man nog snabbt ta sig därifrån! När jag cyklar på skogsvägar där det kan finnas risk för sådana möten, så brukar jag plinga med ringklockan lite då och då, så att alla vilda djur ska höra att något kommer och springa åt ett annat håll...

   Radera
 2. Bra idé att göra en cykelutflykt. Då är det bara bra om det inte är kanonvarmt ute.

  SvaraRadera