söndag 20 juli 2014

Utflykt söderut

Vi åkte på en liten dagsutflykt söderut och hamnade i Västerbotten! Första stoppet blev på Furuögrund utanför Byske. Där finns havet, båtar och ett café med både fika och mat. Värt en avstickare från E4 minsann!

Sedan hamnade vi på Kyrkholmen i Skellefteå där vi åt goda våfflor med hjortronsylt. Mmm...
Sedan passade det ju bra att promenera i Bonnstan, kika lite på torgmarknaden och beundra alla gamla hus där.
Om man vill äta världens största räkmackor ska man åka till Café Kajutan i Stackgrönnan, söder om Skellefteå! De är så stora att de inte ryms på ett foto. Och inte i min mage heller...nästa gång tänker jag dela med någon annan!!
Tyvärr kan man inte längre åka turbåten på älven, men man kan ju titta på vattnet i alla fall. En varm dag som denna så svalkar det bra...
Vi åkte också upp på Vitberget för att se hela staan, som ju Skellefteå kallas ibland.
På hemvägen svängde vi in till Jävrebodarnas fiskecamping, vid den där skylten som man alltid kör förbi utan att köra in vid i vanliga fall. Det var en upplevelse. Förutom att man hamnar vid havet igen, så finns ett mycket märkligt och ovanligt museum där. Massvis med gamla grejer från olika yrken, hantverk och liv.
Lanthandlarna, ja det fanns t.o.m. två där, var helt otroliga! Se själva, detta är bara en liten del av allt som fanns! Och vilket eldorado för en burkälskare... Men eftersom det är ett museum så får man ju bara se men inte röra!
Man behöver inte alltid åka så långt för att få en massa nya intryck och upplevelser. Och vad skönt det är att komma hem till sin egen lilla plats i världen igen. Innan man får lust att ge sig ut på nya äventyr igen...

3 kommentarer:

 1. Härligt solig utflyktsdag till ett burk-paradis ;))

  SvaraRadera
 2. Vad mycket ni hann med på bara en dag!!! Härliga somriga bilder, att plocka fram och minnas när vintern kommer. Imorgon drar vi till Öland, men det får bli en 4-dagars utflykt den här gången.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lyckostar som bor så nära alla fina sevärdheter!!

   Radera