tisdag 29 juli 2014

Miniboktips 2

Här kommer fler miniboktips, böcker som jag läst under våren men inte orkat skriva något om...

Läsarna i Broken Wheel rekommenderar av Katarina Bivald. En må-bra-roman om Sara som reser till USA för att besöka en gammal brevvän. Hon har tyvärr just dött, men invånarna i staden tar hand om Sara och hon får ta hand om alla böcker som brevvännen lämnat. Vänskap och kärlek, även till böcker, vilket innebär att man får en massa boktips på köpet. 4 burkar.

Delhis vackraste händer av Mikael Bergstrand. En medelålders man, Göran, som upplever att allt har gått fel i livet, hamnar plötsligt i Indien och hela hans liv förändras. Mycket tack vare vännen Yogi, en indisk textilexportör, som tar hand om honom på allra bästa sätt. Man får en mycket charmig och intressant bild av livet i detta spännande land. 4 burkar.

Make it stort av Emmy Abrahamson. Tredje delen om Filippa och hennes teater- och filmdrömmar i London. På  ett humoristiskt sätt förmedlas att det minsann inte är så lätt att slå sig fram i den världen! 4 burkar.

Huset Longbourne av Jo Baker. Stolthet och fördom av Jane Austen skildrad från tjänstefolkets synvinkel. Har man läst Austens bok eller sett filmen, så är det helt underbart att läsa historien på detta sätt. I ursprungsromanen finns ju inte denna värld med, men är ack så viktig för att allt ska fungera. Lysande! 5 burkar.

 Läsarna i Broken Wheel rekommenderar Delhis vackraste händer Make it stort Huset Longbourn
Livbåten av Charlotte Rogan. År 1914 förliser en oceanångare och 39 personer hamnar i en livbåt som egentligen inte rymmer så många. Grace är en ung nygift kvinna som hamnat i livbåten och genom hennes dagbok får man följa den spännande berättelsen om vad som hände. Maktkamp, mod, feghet och människors starka vilja att överleva. Till vilket pris som helst. Eller? 4 burkar.

Hon hette Jennie av Moa Herngren. Det är inte lätt att vara "den andra kvinnan" när den "första" har dött i cancer. Sara försöker nästan bli som sin föregångare, allt för att vinna John hjärta. Svartsjuka kan ta sig underliga former... 4 burkar.

Sagas bok av Elsie Johansson. Saga träffar sina äldre syskon för att göra bodelning efter modern. I samband med det väcks en massa frågor hos henne om vem hon är, varför hon inte har växt upp med de andra, varför hon känner sig så utanför. I familjen har man inte pratat om känslor och det finns mycket som känns undanstoppat. Berättelsen skildrar hennes sökande efter svaren. Elsie Johansson kan berätta! 5 burkar.

Inte ens i döden av Donna Leon. Kommissarie Brunetti får lösa ett fall där en grupp romer är inblandade. Som vanligt skildras livet i Venedig på ett mycket realistiskt sätt, där mat, politik, familjeliv och samhällsfrågor skildras på ett väldigt intresseväckande sätt. Giv mig pasta! Genast! 5 burkar.

Livbåten Hon hette Jennie : roman  Sagas bok : en trovärdig historia  Inte ens i döden : <ett fall för kommissarie Brunetti>

Har du läst någon av dessa och vad tyckte du om den i så fall?

2 kommentarer:

  1. Bara 4:or och 5:or i betyg :) Det låter ju lovande. Noterar!

    SvaraRadera
  2. Jag har läst Longbourn! Den var toppen! Måste läsa om Stolthet och Fördom och särskilt spana efter när de nämner tjänarna eller när de ska ha skorosetter genom "ombud" i leran :)

    SvaraRadera