fredag 25 juli 2014

Mums...

Kardemummaskorpor får ersätta saffransskorpor när det är sommar! Lika goda och vanebildande... Här får ni receptet:
100 g smör, smältes
2 ägg
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl strösocker
1½ tsk nymald kardemumma (till jul tar man saffran: 1 g och blandar ner i smöret)
1,5 dl sötmandel

Råsocker till garnering
UGN: 175 grader och sedan 125 grader.

Smält smöret, häll över i en bunke och rör ned äggen.Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Dela mandlarna mitt itu och blanda sedan ned dem också i mjölet. Blanda ned smör/äggsmeten och rör ihop degen. Forma degen till tre längder lika långa som en plåt, och lägg dem på bakplåtspapper.(Kan behövas lite mjöl om den känns kladdig!) Platta till dem lite. Strö över råsocker.

Grädda i mitten av ugnen cirka 25 minuter till fin färg.
Ta ut plåten, sänk värmen till 125 grader, skär alla tre längder till drygt cm-breda skorpor, gärna lite på snedden. Sprid ut dem lite på plåten. Sätt in i ugnen igen och torka dem i cirka 10 minuter.
Stäng sedan av ugnen och låt skorporna stå kvar tills ugnen kallnat, eller över natten.
Packa i burk och försök att inte äta upp alla på en gång...
Mums!

2 kommentarer:

  1. Mmmm! Låter verkligen gott! Tror att den sista uppmaningen är på sin plats ... men alla uppmaningar behöver man kanske inte lyssna på ;)

    SvaraRadera
  2. Jag brukar spara alla bra baktips till regnvädersdagar. Den här semestern tror jag att det bara blivit en "bakdag". Bra på sitt sätt, men bara köpekakor nu (eller ännu hellre glass)....

    SvaraRadera