torsdag 29 augusti 2013

En ny religion?

Jag har upptäckt en ny religion! "Dieterna" eller "Kostfixeringen". De kan ha namn som LCHF, GI, Stenålderskost, 5:2 m.fl.
Man känner igen dom på att utövarna är väldigt fanatiska, de missionerar ivrigt för just sin diet och menar att det är den allena som kan ge lycka och resultat. De räknar kalorier och kolhydrater eller äter bara fett eller grönsaker som har vuxit ovan eller under jord...
En intressant iakttagelse är att vissa personer byter diet varje halvår, då det kommer en ny som ska vara den allra bästa. Man kanske skulle kalla det för sekter istället. Då brukar man ju tala om att människor är hjärntvättade och inte förstår vad de har gett sig in på...
Alla som producerar böcker om alla dessa dieter är de stora vinnarna. De måste tjäna enorma pengar på alla sina tillbedjare.
Däremot tror jag inte att detta kan vara en världsreligion... Det är inte alla människor som har förmånen att kunna vara så kräsen när det gäller maten. Det finns dom som faktiskt är glada över att de har mat på tallriken överhuvudtaget... Vilken sekt tillhör du?

3 kommentarer:

 1. Jag tillhör den gamla väl beprövade tron på måtta och att om man rör sig för mer energi än man stoppar i sig så går man ner i vikt. Så gammaldags tro, så den är helt ute ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker du är helt inne ;)

   Radera
 2. Vi finner just nu ett stort nöje i att försöka komponera måltider med så mycket "hemodlat" som möjligt. Din bild känns på något sätt bekant. En ingrediens som återkommit flitigt under sommaren. Idag försökte jag ta tillvara på våra mängder med plommon. En sats kräm. Tyckte att det lät väldigt gott. Den blev oätlig. Väldigt besk och syrlig smak, fast plommonen är goda naturella. Testade även att ta bort skalen och göra en liten sats med plommonsylt. Något bättre, men inte precis gott. Vet inte riktigt vad denna sekt kan kallas. "Självhushållarna" kanske.

  SvaraRadera