söndag 4 augusti 2013

Abborrar, grodor, får och höns


Nix! Den tredje semesterveckan blev inte lika solig och varm! Regnskurar och svalare väder gjorde att man faktiskt förstod att vi nu vandrat in i augusti. Att de samtidigt har haft värmerekord i södra Sverige, med upp till +31 grader, känns lite... bittert. Måste man flytta söderut?!

I min sommarsemester-burk stoppar jag ned detta från vecka 3:
- kvällsfisketur, där små abborrar och mörtar nappade eller åt masken
- kärt besök av vänner ända från Skåne, tillsammans med vänner från norr, med grillning och jordgubbs-pavlova och nyplockade hallon: kul!
- fick Kompisté och fin temugg med bokmotiv :)
- stora hoppande grodor i blött gräs: obehagligt
- delar av familjen avreser för lägervistelse = jag blir ensam hemma = väldigt lat & ledig
- bokläsning på altanen... och lite korsord(!)
- lyckas låsa in bilnycklar, husnycklar och mobilen i bilen! Klantvarning!
- fått fina vykort från Gotland och Ukraina av semestrande vänner
- rensar i skåp och lådor för att skicka till Återvinningsbutiken: "mitt skräp kan var någon annans skatt", som någon så klokt sa
- Byaloppis i Roknäs, där de boende har satt ut bord vid sina hus och man går runt och tittar. Gjorde två fynd: fårtavla och liten blå glasburk: 25 kr. (Jaja, men då kan jag ju rensa ut mer nästa år...) Tips: ta med cykeln nästa år för det är ganska långt att gå hela vägen!

- Fika på nyrenoverade Svensbyliden, där hönor och en tupp vandrade runt kring fötterna för att kolla om man möjligen hade tappat något gott. Man är ju mer van vid att det är gråsparvar när man fikar på utecaféer...
- plockat och ätit de sista jordgubbarna
- insett att snart måste jag plocka vinbären...
- första blåklint- och ringblomme-buketten på köksbordet
- sett Ernst K. bygga och inreda på TV: inspirerande och charmigt, men omöjligt att efterlikna...
- lite rosslig förkylningskänsla en dag, kureras med té, DVD-film, tända ljus och en fantastisk rödorange solnedgång
- stugbesök hos vänner med havsutsikt. Bjuden på hemlagad pizza tillagad utomhus i "Pizzeria trollskogen" och paj med nyplockade blåbär = mums!
- cykeltur i morgonsol
- vattnat blommor ute och inne
- räknat får... ett lamm saknas...
- besökt Öppen Trädgård och beundrat andra människors vackra trädgårdar och förstått hur mycket arbete som krävs. Skönt att bara ha en (1) rabatt att ta hand om här hemma... Men fått några idéer om små trevligheter som skulle kunna göras...
- Vädret: mulet, men kvavt (+ 19-24) i början av veckan, mycket bättre mot helgen, regnskurar, solglimtar, blåsigt. Enligt uppgift så är detta den kallaste juli på 17 år! Känns som om det bara kan bli bättre då... :)

Sista semesterveckan börjar nu! (Aaaah!!) Hur kan en semester gå så här fort? Vad ska jag nu göra för att sista veckan ska bli så lång och bra som möjligt???

4 kommentarer:

 1. Bara goda grejer i burken!

  SvaraRadera
 2. Det var underbart och GRÖNT i norr!!! I söder är det nu "höstkänsla", men i betydelsen "skördetid". Blir väldigt nyfiken på 1) Hur löste du "nyckel o mobilinlåsningen i bilen-händelsen"? 2) Var är det borttappade fåret?

  SvaraRadera
 3. hur hinner du allt är min fråga? Du ska ju vila och semestra....Du får göra det nu sista veckan. Men visst går det fort 4 v. Själv nu inne på sista veckan. Idag trädgårdsarbete. I morgon hårklippning, känns som håret växt lika mycket som ogräset ute.
  En märklig sak angående läsning av böcker. Jag läste nyss Donna Leons bok "En dunkel död" som utspelar sig i Venedig och händelser kring två glasbruk. Nu läser jag Karin Wahlbergs senaste bok "Glasklart" som utspelar sig i glasriket i Småland. Har de pratat med varandra författarna innan de skrev sina böcker måntro? Summan av det hela blir att jag lär mig en hel del om glasblåsning av alla ämnen! /stickerskan
  PS. försök att njuta av sista veckan nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag bor ju på en "sommarstuga" och reser inte runt med husbil eller semestrar på Gotland eller åker flodbåt i Ukraina eller badar på Kreta! Jag tar dagen som den kommer och gör små utflykter i närområdet, som en turist skulle göra... Det finns ju stort utbud på sommaren, om man bara läser annonserna. Det heter visst "hemester" har jag hört! :)

   Radera