söndag 15 september 2013

Fototriss: Negativt utrymme

Det var ett svårt fotouppdrag vi fick denna gång! Jag är inte säker på att jag riktigt förstår hur mina bilder ska se ut... Så därför blir detta ingen triss utan en kvintett istället! Jag hoppas alltså att ni ska kunna tala om för mig om någon av dessa bilder passar in på temat Negativt utrymme! Man lär så länge man lever! :)

Om du vill se mer "Negativt utrymme" ska du klicka här:11 kommentarer:

 1. Härlig kvintett du visar! Jag är inte heller helt säker på hur bilderna ska se ut men för mig är 1-4 klockrena!
  Ha en skön dag!

  SvaraRadera
 2. Flotte bilder og jeg er glad for at det ikke bare er meg som famler litt i mørket.
  Ha en vakker søndag.
  Mormor

  http://www.starbear.no/mormor/2013/09/15/fototriss-del-230-negativt-utrymme/

  SvaraRadera
 3. Fina bilder och eftersom jag är hantverksnörd så förstår du ju vad jag gillar ;-) Inbillar mig att vantarna är tvåändsstickade. ;-9

  SvaraRadera
 4. Härliga fina bilder ha tagit ...Samma här så vet jag inte hur foton skulle se ut ..Men för mig så är dina foton klockrena .
  Önskar en trevlig söndag

  SvaraRadera
 5. Fina bilder! Jag gillar ljusen och trappan.

  SvaraRadera
 6. Härliga bilder du bjuder på! Jag skulle säga att 1-3 är perfekta för temat! Tänk såhär: huvudmotivet i bilden (tex flötet i bild ett) ska utgöra cirka 20 % av bilden och resten tomhet! Tomhet = vatten i din bild eller vad som helst som inte är något som stör. Ett annat tips (när jag ändå är i gång) är att försöka lägga huvudmotivet närmare en kant. Inte så centrerat med andra ord. Det ger en mera spännande bild! :O)

  Och TACK snälla för dina ord i min blogg! Det är verkligen så att man måste i dagens samhälle bara tänka positivt, affirmera mera och som du säger vara utvecklingsbenägen hela tiden!! Sunt förnuft finns inte längre eller så likställer många det med positivt! Det är lite läskigt egentligen att man inte får tänka, och tycka något som är åt det negativa hållet! Då går man ju och håller det inom sig och till slut äter det upp en! För ALLA tänker negativt någon gång!

  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. TACK för lektionen i negativt-utrymme- fotografering!! Jag ska verkligen tänka på dina råd nästa gång vi ska testa denna metod! :)

   Radera
 7. Fina bilder på temat :) 1 till tre visar på vad min förståelse för negativt utrymme är - men så kan jag ju ha fel :)
  Gillar hela kvintetten!

  SvaraRadera
 8. Vantarna gillar jag väldigt mycket..just det där rena är ju n-space och riktigt tjusigt.

  SvaraRadera
 9. För mig är uttrycket helt nytt så jag ska inte uttala mig om just det, men jag gillar i alla fall sista bilden bäst här!

  SvaraRadera
 10. Jag tycker att du har lyckats bra! =)

  SvaraRadera