söndag 23 november 2014

Miniboktips 7

Irene Panik av Carin Hjulström. Irene sköter om allt hemma på gården. Djuren, de bortskämda ungdomarna, hushållet och geten som bräker så man kan bli tokig. En dag får hon nog, friserar sitt CV och lyckas få uppdrag som resande föredragshållare i ämnet Hur man bringar ordning i kaos. Hennes man vill mitt i detta lämna henne för en annan kvinna, men måste plötsligt ta hand om allt som Irene tidigare har skött om. På resan mellan uppdragen träffar hon en massa människor som hon lär känna. Tack vare detta stora kontaktnät, kan hon lösa många problem på ganska så oväntade sätt. Romanen blir en rolig "road trip" tillsammans med en kvinna med skinn på näsan. 4 burkar.Fruktans tid av Set Mattsson. Tredje delen av serien med poliskommissarie Douglas Palm vid Malmöpolisen. Tiden är strax efter andra världskrigets slut och fortfarande märker man krigets konsekvenser för alla. 3½ burkar.


Mrs Sinclairs resväska av Louise Walters.  En kvinna, en bokhandel, en äldre släkting med ett okänt förflutet, en resväska, en sjuk pappa och en katt. Vad kan man blanda ihop av detta om man är en debuterande författare? Jo, en riktigt läsvärd historia om kvinnoliv, kärlekens irrvägar och hur det skulle vara att äga en bokhandel/antikvariat. Den får också flera extrapoäng för sin fina framsida! Ljuvlig... 5 burkar.
Om du har läst någon av dessa kan du väl berätta vad du tyckte om den!

2 kommentarer:

  1. Jag lyssnade precis idag på radio, när Carin Hjulström intervjuade Kristian Luuk. Ett trevligt samtal. Gillar hennes radioröst. Skulle gärna läsa boken! Håller med om att omslaget till sista boken var väldigt fint!!! Har inte läst någon av böckerna (däremot kan jag varmt rekommendera julkonserten med Sanna Nielsen, som jag precis kommit hem från!).

    SvaraRadera
  2. Har inte läst, men tack för tipsen!

    SvaraRadera