tisdag 11 november 2014

Miniboktips 6

En yxa åt Alice av Inger Frimansson. Roman eller deckare? Ja åtminstone en psykologisk thriller. Bland det värsta en förälder kan råka ut för, dottern Evelina blir kidnappad och kravet är pappans liv i utbyte mot barnets liv! Vad ska man göra då? Och vilken roll spelar Alice, flickan med den svåra sjukdomen som begränsar hennes liv, men som har stort inflytande på Evelina? 3½ burkar.


Hustrun av A.S.A.Harrison. Psykologisk thriller igen, fast egentligen en relationsroman. Om paret som hållit ihop i många år, trots att han varit otrogen ett flertal gånger. Men till slut blir det en kvinna för mycket och när han dessutom vill separera för att flytta in hos den nya, då händer något med kvinnan i historien. Hustrun, som kanske inte är en laglig hustru... Kan man förvandlas totalt?  3½ burkar.


Till flickorna i sjön av Elin Olofsson. Helenas liv rasar: hon förlorar både jobb och man och reser tillbaka till sin barndomstrakt i Jämtland. Där börjar hon nysta i sitt eget förflutna för att förstå vem hon själv är och vem hennes mamma är och var. 3 burkar.

Om du har läst någon av dessa kan du väl berätta vad du tyckte!


1 kommentar:

  1. Har inte läst någon av dem, men skulle jag välja så är det bok Nr 3 som tilltalar mest just nu.

    SvaraRadera