lördag 20 september 2014

Röd-grönt i dessa valtider

Denna sommar var perfekt för tomater! Aldrig förr har vi lyckats få röda tomater hela sommaren. Tidigare år har vi haft massor med gröna när det var dags att stänga växthuset.
Mmm... det är något speciellt med doften av tomater när man plockar dem i ett soligt växthus.

Vi har även fått äta egenodlade paprikor och gurkor. Squashen är den enda som vi fick i år. Konstig form, men vi får väl testa. Nu är växthuset tomt, förutom persiljan som man fortfarande kan skörda där. Hur har din trädgårdssommar varit?

4 kommentarer:

 1. Vacker skörd. Vilka färger :)
  Min trädgårdssommar har handlat om att sitta i den och läsa bok efter bok efter bok efter ... Nu njuter jag av att andra skötte sig bättre och handlar fina grönsaker på "bondens marknad" och liknande! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. HURRA för Bondens marknad och Självplock! Bästa uppfinningen! : )

   Radera
 2. Än finns en hel del att skörda. Nu skulle man behöva lite ledighet... Vi har bara odlat på friland (en del förodlingar inomhus). Gurkorna är stoora. Skulle behöva lägga in. Squashen likaså. Tomater har det blivit en hel del. Har haft små körsbärstomater i år. Kvar i landet finns också potatis, morötter, kålrötter, gulbeta och rödbeta, majrova. Glömde jag något. Vi har nästan blivit vegetarianer på kuppen. Det är så gott med egenodlat direkt från landen (och så några ägg från hönsen). Maken gör egen nyponsoppa från vresrosorna. Mycket godare än köpt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det märks att ni bor i Skåne! Sveriges åker...

   Radera