söndag 14 september 2014

Höstblomning på valdagen

Medan vi väntar på valresultatet kan ni få titta på vad som blommar i Norrbotten just nu!
Egentligen så borde det mesta ha frusit vid denna tidpunkt, men pga den varma sommaren och den fortfarande varma hösten så blommar vissa växter för fullt!
Pelargonerna har aldrig varit så vackra och blommat så rikligt som just nu. Och då får man bära dem ut och in på kvällarna när de varnar för att det kanske kan bli frost till natten...
Och nyponrosorna som klipptes ned på försommaren eftersom det såg ut som om de hade dött, tog sig sakta, växte upp och började blomma i slutet av augusti!
I rabatten blommar de små nävorna...
Och på gräsmattan växer det blåklockor...
På spaljén blommar de vita blommorna som sedan ska bli stora baljor med stora frön, som sedan ska sparas för att bli nya klättrare nästa år!
Favoriten ringblomma har glatt mig med många soliga buketter den senaste tiden!
Och den envisa tagetesen kämpar på, den ger sig aldrig och vi kommer att få se den blomma rakt igenom snödrivorna tror jag. Ja ja lite överdrivet kanske, men nästan! ;)
Så blommar det här på valdagen 2014.
Ska bli spännande att följa valvakan ikväll för att se vilken blomma som kommer att vinna valet denna gång! Du har väl röstat?

3 kommentarer:

  1. Så fint det blommar fortfarande! I Skåne sätter blomningen ofta fart igen på hösten, medan juli kan vara ganska torr och blomfattig. Man får njuta på, så länge det varar. Pelargoniorna står ute här också. Lite riskfyllt. Rätt som det är kommer farbror Frost.

    SvaraRadera
  2. Hoppas bara att inte prästkragarna börjar blomma igen Giggi, det är alldeles för många av dem nu, speciellt från Skåne...tyvärr har de spridit sig hit upp också/stickerskan

    SvaraRadera