torsdag 3 oktober 2013

Inte lätt att bli chef


Några väninnor far på cykelsemester på Österlen. De har känt varandra länge men pga olika omständigheter har de inte träffats så mycket den senaste tiden. Man får följa dem när de cyklar mellan de olika sevärdheterna och övernattningsställena, och man upptäcker att de alla har olika problem i livet. Samtidigt får man i vartannat kapitel läsa om huvudpersonens arbete. Hon har nyss blivit utsedd till chef på företaget och ska plötsligt vara arbetsledare för personer som hon tidigare arbetat tillsammans med. Vissa av dem menar att hon inte borde ha fått jobbet, utan tar ställning för en annan kvinna på företaget. Högste chefen är mycket krävande och ger henne hela tiden nya uppgifter utan att hon har en chans att slutföra något, vilket leder till att hon stressar hela tiden. Hennes sambo ser allt mindre av henne och det leder till andra problem.
Skildringen av hur det är att vara mellanchef är synnerligen väl skildrat! Hemskt är bara förnamnet! Man undrar om författaren skriver om något självupplevt? Man misstänker också att hon har varit på cykelsemester eller åtminstone bilsemester, på Österlen, eftersom miljöskildringen känns väldigt verklighetstrogen. Jag har också stått och sett ut över Ale stenar och blivit imponerad!
Detta är den tredje romanen som jag läst av denna författare. De tidigare är Sommarhuset och Lyckostigen. 4 burkar.

2 kommentarer:

  1. Låter som en "måste-bok", med andra ord. Något för höstens läskvällar. Tack för tipset! Har precis idag varit på en minisemesterdag och bl a blickat ut över ett stormigt sydkusten. Kan rekommenderas även denna tid på året! För vår del blev det även några plantskolor och lunch i ett café med växthus=ljusterapi! Ett annat bra sätt att ta vara på en fin höstdag.

    SvaraRadera
  2. Vilket bra boktips. Jag ska snart utse bok i vår lokala bokcirkel och samlar på idéer över böcker som kan vara värda att diskutera kring (som inte alla har läst innan också...) Det är svårt, men roligt när man ramlar på en inspirerande recension.
    Ha en fin helg!

    SvaraRadera