torsdag 29 november 2012

Mystiska brev

Den förtrogne av Héléne Grémillon är en roman som handlar om Camille. När hennes mamma har dött får hon inte bara brev som beklagar sorgen, utan även mystiska brev utan avsändare, som berättar en historia som utspelar sig i Paris på 1940-talet. Camille tror först att breven har kommit fel, sen misstänker hon att någon författare vill ta chansen att få ge ut en bok, eftersom hon är redaktör, men till sist börjar hon misstänka att berättelsen har med henne själv att göra. En otrolig historia tar form inför Camilles ögon och hon upptäcker något som hon aldrig vetat något om. 4 burkar.

Den förtrogne
Bild från Adlibris

2 kommentarer:

 1. Sv: Här har jag lust att gå igång med ett brinnande tal ;) Men nöjer med att tycka: Sverige har blivit ett land som är rädd för sin egen skugga ... I en barnboksdiskussion för några år sedan blev frågan "måste sälar ha flytväst?". Det säger en hel del ;)

  Inget land i världen skäms så för sin religion som Sverige. När man lyssnar på debatterna kan man tro att vi är det enda landet i välden med invandrare eller gäst-medborgare. Vi framstår som mesiga (säger jag, med ena foten i att annat land).
  Man KAN ju se på vår religions-frihet som en fantastisk tillgång, där man kan få tro vad man vill och pröva allt, istället för att förbjuda allt och skapa ett land utan religion?
  Det blev lite brinnande tal i alla fall ;) Av vad hjärta är fullt ...?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skrev en kommentar här igår med ett tack för boktipset? Det försvann?
   Önskar dig en bra dag idag :)

   Radera