söndag 7 oktober 2012

Se, det var en riktig saga!

Det var en gång sju fantastiska kvinnor som reste från norr till söder, från söder till norr och från väster till öster. De träffades alla i en förtrollande stuga utanför den förtrollande staden Uppsala, för några förtrollande dagar tillsammans.

I den lilla, lilla stugan, som faktiskt var ganska stor, fanns det t.o.m. en vacker kakelugn som spred värme och skapade en viss vill-också-ha-en-kakelugnskänsla hos vissa...
Stugan var full av blommande orkidéer, blommande pelargoner och två förtrollade katter som sprang ut och in på ett mystiskt vis genom en mystisk liten lucka.
I badrummet kunde man tvätta händerna i ett förtrollande vackert tvättställ, som hade inköpts i Sydafrika och skeppats långa vägar hem till denna stuga. Häpnadsväckande...
Runt stugan fanns en förtrollad skog, där får och andra sagovarelser vandrade runt. De sju kvinnorna vandrade på vägar, där långa murar skyddade dem mot oknytt i diket.
Sagoskogen höjde sina starka armar mot himlen och log varmt när kvinnorna gick förbi.
Förtrollade ekollon hittades, och om man är riktigt snäll och uttalar de rätta magiska orden, kan det hända att alla kvinnorna åter träffas, kanske om ett år... Men var, det kan man aldrig veta. Det är en förtrollad hemlighet! Snipp, snapp snut, så var sagan slut!

2 kommentarer:

  1. Säger bara Wow! Fina bilder och fint beskrivet! Tycker absolut att sagan ska få sin fortsättning långt ner i söder! Vackra sagor tål att upprepas gång på gång på gång. Det är sagans styrka!

    SvaraRadera
  2. Det ser sannerligen ut som att det var en fantastisk helg! Men, vad lite höstlöv det var på träd och grejer.

    SvaraRadera