söndag 3 juni 2012

Det mesta regnar bort...


Vatten är betydligt trevligare i en vårfors, än när det strilar/forsar ner uppifrån. Men som tur är så har ju någon uppfunnit paraplyet. Ganska mysigt att höra hur det smattrar när man är försöker ta sig mellan hus och växthus, mellan hus och bil, utan att bli genomblöt. Men vad det regnar! Igår fick jag en hel skottkärra med lökväxter av en granne som skulle gräva upp och glesa ut i sin trädgård. Dessa är nu nergrävda i vår dunge där jag vill att det ska bli lite blommigt. Fick även några tuvor vitsippor (!) och en liten tuva blåsippa som har planterats. Ska bli intressant att se om de överlever vinterns kyla och hungriga odjur... Vatten vid planteringen har de i alla fall fått i övermått! Nu vill vi ha sommar, det är ju faktiskt juni!!!

4 kommentarer:

  1. Vilka fina bilder, trots regnet!! Det finns tydligen alltid något positivt med det mesta om man lyckas se det från den rätta sidan... Nästa år får du en bedårande blomning i dungen!

    SvaraRadera
  2. Kanske kan sätta paraply över örterna?

    SvaraRadera
  3. Ja, förra helgen var verkligen oväderstung - skönt då att vara inne i ett varmt hus med vännen och mysa. Höra vinden vina och regnet smattra på taket. Alla måsten får vila tills vidare. Och man kan läsa en bra bok./stickerskan

    SvaraRadera
  4. Det är alltid läge för en bra bok!!!/ Kajsa

    SvaraRadera