fredag 29 juni 2012

Apropå semestertipsen

Det är arbetsväder i norr. Svalt och småregnigt fortfarande. Jag gör naturligtvis alltid det mina vänner föreslår, se här, så nu har jag börjat med renoveringen av de ärvda stolarna. Trasiga sitsar ska få nya dynor med nytt tyg på. Det blir det svåraste; vilken färg ska jag måla stolarna och vilket tyg ska jag välja...?!
Det måste ha varit en mycket noggrann person som klädde om dynorna senast. Hundratals klammer måste tas loss. Men är man lite envis så...
Sådärja, nu är det bara att fatta de där besluten om färg och tyg! Förslag någon?

6 kommentarer:

 1. Fint! Men har inte de här stolarna haft får-tyg på sig? Var kommer det randiga från? Ikea har fina tyger, till exempel den här (mönstrad):
  http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/40221801/ eller den här (diskret) http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/40222669/, eller den här (i grönt) http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/10154006/#/30154005.
  Eller det här fina från Åhlens (om de ska vara i köket?) http://www.ahlens.se/inredning/tyger/tyg-almedahls-picknick.html.

  Eller om du vill ha ett London-tyg från Olssons tyger: http://www.ohlssonstyger.se/TriggerShop/Artikel/Hemtextil/Jaquarder_och_Gobeliner/City_of_London__300_300_3701.aspx

  Lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Wow! Vilka snygga förslag! Jag måste nog ta en tur till IKEA!

   Radera
 2. Så kul att du börjat med ett stolprojekt. Visst är det roligt! Tygerna som satt på skulle passa hemma hos mig!! Blått kanske passar hos dig också?? Var ska stolarna stå och vad ska de användas till? Övriga färger i rummet? Vad har du själv tänkt??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänkte i vardagsrummet, vid det stora bordet. Har svårt att bestämma vilken färg stolarna ska ha. Måste nog utgå från dem när jag sen ska välja tyg...Vitt blir lite fel i det rummet!

   Radera
 3. Apprå på ingenting, jag ville bara berätta att du kommit med på kommentarstoppen på min blogg för juni månad och sedan vill jag tillägga att bokburken i sidomenyn är superläcker!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul! Jag svarar "hemma hos dig"...

   Radera