torsdag 2 oktober 2014

Röda girlanger

I did it! Äntligen har jag hittat ett litet pyssel som passar för sådana som jag: enkelt, billigt och definitivt med snabbt resultat!
Eftersom det är så mycket rönnbär i år så tog jag en sax och en bunke, gick ut i trädgården och fyllde sedan min bunke med flera röda klasar. Sedan plockade jag loss alla bär, tog en stoppnål och drog in en björntråd, gjorde en ordentlig knut och sedan var det bara att börja trä. Kändes som när man gjorde pärlhalsband med barnen när de var små.
Girlangerna har sedan fått hänga i köket för att torka. Då krymper bären och man kan skjuta ihop dem efterhand. Om man vill ha en enda lång girlang så är det bara att knyta ihop dem. Jag tänkte att jag skulle kunna använda dem som girlanger i julgranen... eller kanske hänga dem i fönstret vid advent. Vi får se hur det blir... Du har kanske något tips på vad man kan göra med dem?

2 kommentarer:

 1. Jag har inga tips till dig (förutom att jag tror att de skulle kunna göra sig i dörrkransen till jul ;)) men tackar själv för tipset - det ska jag fundera på till lediga lördagen!

  SvaraRadera
 2. Åh, det där är så fint!
  Ljuvliga girlanger till julfönstret.
  Ha en fortsatt fin helg!
  /Anna-Karin

  SvaraRadera