fredag 6 april 2012

Låååång fredag

När jag var barn så var det verkligen Långfredag. Allt var stängt och ingen gjorde någonting alls. Möjligen gick man i kyrkan. Man hade "finkläder" på sig och skulle helst inte springa omkring utan ta det lugnt. Dagen var otroligt lång... När sedan Påskhelgen anlände så kände man skillnaden i hela kroppen! Ljust, glatt och dessutom påskgodis.
Nu är Långfredag en dag då många åker till fjällen, kör skoter, storhandlar, storstädar eller gör något annat "för att man är ledig". Ibland var det kanske bättre förr...

2 kommentarer:

  1. Ja, nu hoppas man att dagen ska vara riktigt lååång och att man ska hinna både göra lite nytta, men också njuta av vila och avkoppling. I Skåne börjar konstrundan och kanske är det något för själen, eftersom den blivit så populär. Det är faktiskt ett riktigt folknöje. Man kan åka till en samlingsutställning. Välja ut ett par favoriter och sedan få komma till konstnärers ateljéer, eller ibland "hemmahos". Åker man till Österlen idag får man vara inställd på köer och trafikkaos dessutom.

    SvaraRadera