tisdag 13 mars 2012

Filmtajm!

Här kommer några tips på filmer som man kan se om man har en kväll över. Jag betygsätter dem som vanligt med burkar, där 5 burkar är bästa betyget.

Jane Eyre - dvs. den allra senaste versionen av den gamla klassikern av Charlotte Brontë. 3 burkar.
En enkel till Antibes - där Sven-Bertil Taube gör en mycket bra insats och man dessutom får se vägskäl i Älvsbytrakten samt Älvsby järnvägsstation. 4 burkar.
Kvinnorna på 6:e våningen - en charmig fransk komedi som utspelar sig i Paris på 1960-talet. 3 burkar.
Heartbreaker - också det en fransk film, en sk. romantisk komedi. Men eftersom huvudpersonen inte är så otroligt charmig som man måste vara i en film av denna typ, så blir filmen bara komedi... 2 burkar.

                                               
                                Bilder från sf.se.

Film ÄR bäst på bio men dessa har jag sett hemma...

5 kommentarer:

  1. Betyder "2 burkar" att filmen inte rekommenderas? Fick några spännande filmer i födelsedagspresent. Underbart! Så nu väntar några trevliga, avkopplande filmkvällar... Verkar som att Brittiska filmer blev temat. Förstår inte det...;)

    SvaraRadera
  2. Heartbreaker kan man se, men det är mest komedi...plus att den är fransk! / Kajsa

    SvaraRadera
  3. Här kommer också ett filmtips. Såg igårkväll filmen "Julie&Julia". Absolut en film att rekommendera. Kanske rentav 5 burkar!?! Film när den är som bäst. Aktuell, samtidigt som den följer två "parallella spår" i olika tider. Baserad på två sanna historier. Håller med om att film helst ska avnjutas på bio, men den här såg vi hemma i soffan. Mest fransk och amerikansk miljö, där vi verkligen njöt av de franska interiörerna.

    SvaraRadera
  4. Ja, jag har också sett den och skulle nog ge den 5 burkar!/ Kajsa

    SvaraRadera
  5. Tack för ditt tips på min blogg. Ser att du läser Maria Gustavsdotter - hoppas du skriver om den sedan!

    SvaraRadera