onsdag 19 oktober 2011

Boktriss

Här får ni tre boktips på en gång! Nästan som ett Kinderägg... Böckerna kommer att få betyg i form av burkar (förstås!) 1-5 där 5 är bäst betyg.

Priset man betalar av Lionel Shriver handlar om en man som sparar pengar hela livet för att kunna lämna USA och flytta till en paradisö, där han äntligen ska börja njuta av livet. Tillsammans med sin hustru har de utforskat flera platser för att hitta det perfekta stället, paradiset. Men när det plötsligt blir möjligt att uppfylla drömmen så upptäcks det att hustrun har drabbats av en livshotande cancersjukdom. Vad ska de göra nu? De bor ju i USA där man måste betala för allt... Trots ämnet så finns det även humor i berättelsen och mycket kritik av det amerikanska samhället. Boken är lite för tjock pga bästa vännens alla långa utläggningar, han har många synpunkter på allt och alla. Man blir tacksam för att man bor i Sverige när man läst klart, och man lär sig återigen att man ska leva i nuet och inte skjuta upp saker...
3 burkar

Blodröd måne över Villette av Ingrid Hedenström. Detta är det fjärde fristående delen i serien om undersökningsdomaren Martine Poirot. Boken utspelar sig i den fiktiva staden Villette-sur-Meuse, men börjar med en prolog på midsommarafton 1970 i Stockholms skärgård, för att sedan förflytta sig till Orientexpressen 1995. Ett mord på tåget har kopplingar till ett grymt mord i Villette och Poirot blir inblandad. En lättläst deckare, skriven av en svensk författare men som känns lite internationell. Martines efternamn irriterar mig dock en smula eftersom det hela tiden påminner mig om Hercule Poirot.
4 burkar.

Sfinx av Christine Falkenland handlar om en kvinna som skriver brev till sin fd. mans nya hustru Claire. Hon blir alltmer besatt av henne och avundsjuk på det till synes lyckliga liv de lever. I breven får man veta hur hennes relation till mannen varit och genom breven får man också en bild av henne själv och hennes eget liv. Hon har en dotter, kallar sig konstnär och har en dålig relation till sina föräldrar. Hon blir alltmer besatt av Claire och man har en känsla av att det till slut kanske ska hända något hemskt... Boken har ett kort och klart språk och ett mycket läckert omslag!
5 burkar.

Om du har läst någon av dessa, kommentera gärna vad du tyckte om dem...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar