På begäran kommer här receptet på långpannekakan med vinbär:
Ugn: 200 grader
50 g margarin/smör smältes
3 äggulor och 2 dl socker vispas
4 dl vetemjöl, 1 msk vaniljsocker och 2 tsk bakpulver blandas ihop
Blanda sedan allt i en skål
Slå sedan ner:
2 msk kokande vatten
1 ½ dl mjölk
Allt blandas sedan till en jämn smet
Lägg bakplåtspapper i en vanlig stor ugnslångpanna
Bred ut smeten
Grädda 12 - 14 minuter i nedre delen
Vispa under tiden 3 äggvitor till hårt skum
Blanda sedan i:
3 dl socker, 1 msk vaniljsocker och 3 dl rensade röda vinbär
När gräddningen är klar, ta ut långpannan och bred bärmarängsmeten över kakan
Höj ugnsvärmen till 250 grader och grädda igen i 5 minuter på översta falsen, tills fin färg
Skär i bitar när den kallnat!
Lycka till!
Tackar! Den måste jag prova!
SvaraRadera