måndag 26 maj 2014

Skrivhjälp?

Gissa vad jag köpte på loppis i helgen för endast 20 kronor?


En Olivetti reseskrivmaskin! Precis vad en modern kvinna av idag kan behöva när hon är ute på resande fot. Hur ska man annars kunna meddela sig med sina släktingar och vänner och berätta om hur trevligt man har det på resmålet? Synd bara att den är så tung att släpa omkring på... önskar kanske att någon kunde uppfinna någon mindre manick som man kunde skicka meddelanden med... ; )
Sedan måste jag säga att jag har respekt för författare och skribenter som förr i tiden skrev sina långa verk för hand, eller på skrivmaskiner av denna sort! Vilket hantverk, vilket tålamod, vilket slit, särskilt när det var med bläck och penna! För att inte tala om att man lätt fastnar med fingrarna bland tangenterna på dessa maskiner... Ordbehandlingsprogram, tsss... de har det lätt nu för tiden, bestsellerförfattarna!

1 kommentar:

  1. Tänka sig att du äntligen skaffat en sån här modern manick också. Jag har också en (tror bestämt att det också är Olivetti). Köpt på loppis för ett par år sen. Tänkte att jag skulle skriva ett och annat på den, men tyvärr står den än så länge oanvänd under skrivbordet. Nu blev jag lite inspirerad att använda den!

    SvaraRadera