lördag 14 december 2013

14 december

Alltså, ISCHOKLAD! Varför gillar jag det? Det är något med den kalla chokladen, gärna med ett russin i mitten, som sakta smälter i munnen och ger en stark chokladeftersmak... Jag använder Leilas recept med mörk choklad, men gör bara halva receptet. Någon måtta får det väl ändå vara även om det är julgodis. Jag äter nästan aldrig godis under resten av året, men kan tycka att det är ganska trevligt med något gott under julhelgernas kvällsstunder. Med eller utan sällskap... en liten ischoklad till kvällens film kan höja humöret avsevärt! :) För övrigt så är jag visst den enda i världen som gillar finskt marmeladgodis och hemlagad kola. Knäck har jag aldrig fallit för och det är ju bra, om man inte vill hamna hos tandläkarjouren mitt under julfirandet! Vilket julgodis gillar du? Eller är du en som avstår allt godis även till jul?

4 kommentarer:

 1. Choklad är toppen! Ischoklad är så enkelt att göra, så det hör till traditionen här. Knäck kan faktiskt kvitta, alltför sött och besvärligt att göra. Lakrits är en godisfavorit (kanske inte just till jul, men annars). Hur klarar du att skippa godis under året. Låter som en bra idé!?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om man inte äter godis så minskar sockersuget öht. Det har jag lärt mig av min yngsta dotter som slutade helt för några år sedan och aldrig har återfallit! Jag kan ta en chokladbit om jag blir bjuden på kalas men det räcker... Hemma har jag aldrig godis liggande. Det finns visst så mycket socker i allt man äter nu för tiden, så det räcker visst med det man får i sig utan att man vet om det.

   Radera
 2. Du är inte ensam om att gilla finskt marmeladgodis!! De gröna kulorna rullar runt som små pigga vitaminer i munnarna här hos oss :))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, en själsfrände! ;)

   Radera