måndag 18 februari 2013

Släpp alla fjärilar

Detta är en fantastisk roman. Punkt. I Teheran står en kvinna och väntar på en bil som ska hjälpa henne att fly. Medan hon väntar tänker hon tillbaka på sin familjehistoria, ända från när hennes farfar kom vandrande och gifte sig med stadens längsta flicka, tills revolutionen kommer och förändrar livet för dem allihopa. Kvinnan minns sin lyckliga barndom, dofter, mat, släktingar men också de fasansfulla händelserna i samband med talibanernas ankomst.
Detta är Zinat Pirzadehs debutroman, Fjäril i koppel, en roman som är inspirerad av hennes eget liv och uppväxt i Iran. Jag hoppas innerligt att det kommer fler böcker av henne... 5 burkar.
Fjäril i koppel
 
Bild från Adlibris 
 
 
 
 

 

4 kommentarer:

 1. Du vet att om du lägger en länk på din sida till bokens sida på adlibris (funkar även på bokus) Och sedan "pingar" din blogg här: http://www.twingly.com/ping
  - så dyker din recension upp på bokens sida på respektive nätbutik - och fler får chansen att läsa va någon ( det här fallet du) tyckte om den :))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hm! Hm! Men då kanske de köper boken och jag tycker ju att de ska låna den på närmsta bibliotek istället... Miljövänligt och "slipper-förvara-så-mycket-principen" m.a.o. Hm!

   Radera
  2. jo - kanske. Men jag känner en hel del som läser OM boken på adlibris och/eller bokus och sedan lånar den i alla fall :) Biblioteket har ju inte riktigt den servicen på nätet INNAN man går dit ;)

   Radera
  3. Jo, på vissa ställen som t.ex. bibblo.se där kan man få många tips!

   Radera