torsdag 20 december 2012

Tärningen är kastad

Ett alternativ till julklappsutdelning kan vara paketleken! Du behöver några vänner, som alla har tagit med sig två inslagna paket ( värde max 20 kr), och en tärning.
Placera alla paket i mitten på ett bord.

Bestäm en siffra mellan 1-6. Ställ en äggklocka på 10 minuter. Sedan slår alla deltagare i tur och ordning tärningen och om man får den siffra som bestämts får man ta ett paket ur högen. När alla paket på bordet är slut, får man ta ett paket från någon annans hög. När klockan ringer är tiden slut och alla öppnar paketen.
Sedan gör man om samma procedur igen, dvs. väljer en siffra, slår tärningen osv. Och denna gång ser man ju vad som finns i paketen, som man nu tar från de andras högar. Det är kanske inte det vackraste paketet som hade det intressantaste innehållet... När klockan ringer så är det stopp!

Någon har fått flera saker och någon kanske är utan. Men man har fått många skratt under tiden och om man vill så kan man byta grejer med varandra, så att alla får något att ta med hem. Lite julpynt, en rulle tejp eller kanske ett pepparkaksmått!

3 kommentarer:

 1. JA, den leken är väldigt rolig! Vi har haft den några gånger och kommer att ta den i år igen. Beloppet på "klappen" blir ca 50,- (men bara var sin), så kan den bli "lite extra". Kanske en burk honung, fin senap, en pocket, eller något annat uppskattat. Vi blir ganska många till jullunchen, så då tar vi leken i samband med den. Som sagt, många skratt och avslappnad stämning, brukar det bli!

  SvaraRadera
 2. Den leken var det inte igår som jag lekte ;) Kanske dax att göra tillfälle för den! Rolig är den!

  SvaraRadera
 3. Dottern den äldre20 december 2012 23:37

  Bra att vi kan läsa reglerna lite i förväg så här och värma upp. Ska öva på att slå bra tärningskast.

  SvaraRadera